Over verkleedwinkel Artoek

Verkleedwinkel Artoek wordt gerund door Martine Bakx. Van origine Industrieel Ontwerper (TU Delft) met een zwak voor kleurrijke, simpele, duurzame ontwerpen. Met motto's als "less is more", "what you see is what you get" en consuminderen.
Naast verkleedkleren en knutselplaten voor de webwinkel worden er spelletjes ontwikkeld. Het spelletje Queenbee is gratis te downloaden in de App Store.

Artoek heeft 5 blogs:

Traktatieblog   feestjesblog   kletsblog   de autodidact   Ontwikkeling van app

Artoek heeft een kaartenwinkel en een youtube-filmkanaal:

kaartenwinkel   filmpjes van Artoek
 

Van 1997 tot 2000 was er de (stenen) winkel Artoek in Rotterdam, vol met -deels eigen fabricaat- kinderkamerdingen in vrolijke kleuren. Na verkoop van deze winkel is in 2002 de webwinkel gestart met eigengemaakte strijkprintjes, kettingen, knisperdoekjes en 3 verkleedsetjes; het lieveheerstbeestjespak, het kabouterpak en het zustersetje. Deze setjes worden nog steeds verkocht.

Een groot deel van de collectie wordt gemaakt door een kleine coöperatie van thuiswerkende vrouwen in Azië, vrouwen die kostwinner zijn voor hun gezin en het naaiwerk combineren met zorgtaken. Aangezien electriciteit nog niet overal voorhanden is, naaien ze met de hand of gebruiken ze hand- en trapnaaimachines. Stoffen worden op de lokale markt gekocht. Het andere deel wordt op een fairtrade naaiatelier geproduceerd. De stoffen zijn daar wat moderner en ze hebben lockmachines.
 

Kort interview uit 2007: