Top

Knutseltips

Artoek heeft een eigen kanaal met instructiefilmpjes. Abonneer je om op de hoogte te blijven!

instructiefilmpjes

Knippen, vouwen en plakken kan iedereen. Tips voor betere, snellere, mooiere of makkelijkere traktaties van de bouwplaten:

  • Gebruik goed materiaal!
  • Een scherpe schaar die goed in de hand ligt knipt mooier en sneller. Bovendien word je minder snel moe en krijg je minder snel blaren. Want 30 traktaties uitknippen is niet niks. Rechte stukken kunnen ook gesneden worden. Met een stanley-mesje, op een snijmat, langs een metalen lineaal of met een snij-machine.
  • Gebruik een goede sneldrogende lijm en geen waterige kleuterzetmeelbehangselachtige lijm. Er bestaan ook handige lijmstriprollers. Nietjes en plakband ogen iets minder fraai, maar zijn enorme tijdbespaarders! Op niet zichtbare plekken of bontgekleurde oppervlakken zeker gebruiken!
  • Recht vouwen is een kunst! Vouw lange rechte lijnen altijd mbv een lineaal of rechte plaat. Dikker papier of karton is lastig te vouwen, je kunt de vouwlijnen voorrillen door met een bot mes of lege balpen langs een lineaal over de lijn te gaan.
  • Voordeel van de kant en klare bouwplaten van Artoek (tov zelf printen of kopiëren) is dat je automatisch de beste kwaliteit papier en inkt hebt, en de bouwplaten zijn zo uitgesneden dat het minder knipwerk is. De prijs zal nagenoeg hetzelfde zijn als een kleurkopie of print, inkttoners zijn kostbaar!

Enne; lang leve de lol, het is maar een traktatie. Het gaat om het gebaar, dat je er aandacht aan hebt besteed. Perfect hoeft echt niet. Stressen evenmin. Laat kinderen gerust zelf de traktaties maken als ze dat graag willen!


Bouwplaten voor traktaties

  


De bouwplaten zijn leuk en feestelijk om te versturen naar iemand die graag knutselt!
Dat kan via de kaartverstuurservice van Artoek.

Kijk voor meer traktatie-ideetjes ook eens op het trakatie-blog van Artoek.