Top

Over Artoek

Webwinkel Artoek wordt gerund door Martine Bakx. Van origine Industrieel Ontwerper (TU Delft) met een zwak voor kleurrijke, simpele, duurzame ontwerpen. Met motto's als "less is more", "what you see is what you get" en consuminderen.

De meeste spullen voor deze winkel zijn zelf ontworpen. Naast de winkel zijn er nog een spelletjesapp en meerdere websites:

Traktatieblog  feestjesblog  kletsblog  de autodidact  Ontwikkeling van app  tipjesblog

Op het blog de Autodidact houd ik bij wat ik leer over web en app. Er staan tips over Blogger, eCommerce, (webwinkel)navigatie, sociale media etc. Hieruit is dit dienstenaanbod ontstaan.
Verder is er een kaartenwinkel en een youtube-filmkanaal met instructiefilmpjes:

kaartenwinkel   filmpjes van Artoek
 

Van 1997 tot 2000 was er de (stenen) winkel Artoek in Rotterdam, vol met -deels eigen fabricaat- kinderkamerdingen in vrolijke kleuren. Na verkoop van deze winkel is in 2002 de webwinkel gestart met strijkprintjes, kettingen, knisperdoekjes en verkleedsetjes.
 
De stoffen collectie wordt gemaakt door een kleine coöperatie van thuiswerkende vrouwen in Azië, vrouwen die kostwinner zijn voor hun gezin en het naaiwerk combineren met zorgtaken. De stoffen worden op de lokale markt gekocht.

Kort interview uit 2007: