Top

Over Artoek

Webwinkel Artoek wordt gerund door Martine Bakx. Van origine Industrieel Ontwerper (TU Delft) met een zwak voor kleurrijke, simpele, duurzame ontwerpen. Met motto's als "less is more", "what you see is what you get" en consuminderen.
Martine heeft de meeste producten voor deze winkel zelf ontworpen, ze heeft een spelletjesapp ontwikkeld en een boek geschreven. Het spelletje Queenbee is gratis te downloaden in de App Store. Het boek kun je hier kopen.

Artoek heeft 6 blogs:

Traktatieblog  feestjesblog  kletsblog  de autodidact  Ontwikkeling van app  tipjesblog

Artoek heeft een kaartenwinkel en een youtube-filmkanaal met instructiefilmpjes:

kaartenwinkel   filmpjes van Artoek
 

Van 1997 tot 2000 was er de (stenen) winkel Artoek in Rotterdam, vol met -deels eigen fabricaat- kinderkamerdingen in vrolijke kleuren. Na verkoop van deze winkel is in 2002 de webwinkel gestart met strijkprintjes, kettingen, knisperdoekjes en verkleedsetjes.
 
Een groot deel van de collectie wordt gemaakt door een kleine coöperatie van thuiswerkende vrouwen in Azië, vrouwen die kostwinner zijn voor hun gezin en het naaiwerk combineren met zorgtaken. Aangezien electriciteit nog niet overal voorhanden is, naaien ze met de hand of gebruiken ze hand- en trapnaaimachines. Stoffen worden op de lokale markt gekocht.

Kort interview uit 2007: