Top

Over Artoek

Sinds 2002 levert deze webwinkel verkleedkleding aan scholen, kinderdagverblijven, verhuurbedrijven èn particulieren. De verkleedcollectie is afgestemd op kinderen tot een jaar of 8, 9. Degelijke kwaliteit, veelal van katoen, wasbaar en one size fits all.
De meeste spullen voor deze winkel zijn zelf ontworpen. De stoffen collectie wordt gemaakt door een kleine coöperatie van thuiswerkende vrouwen in Azië, vrouwen die kostwinner zijn voor hun gezin en het naaiwerk combineren met zorgtaken. De stoffen worden op de lokale markt gekocht.
In de loop der jaren zijn er traktaties, printables en poppenkastspullen bij gekomen. De laatste tijd ligt de focus op handige consuminderdingen met als resultaat de website Nageluk en het bijbehorende boek de tipjes-encyclopedie.

Artoek wordt gerund door Martine Bakx. Van origine Industrieel Ontwerper (TU Delft) met een zwak voor kleurrijke, simpele, duurzame ontwerpen. Met motto's als "less is more", "what you see is what you get" en consuminderen.

Naast deze winkel zijn er meerdere websites èn een spelletjesapp:

Traktatieblog  feestjesblog  kletsblog  de autodidact  Ontwikkeling van app  tipjesblog

Op het blog de Autodidact houdt Martine bij wat ze leert over web en app. Er staan tips over Blogger, eCommerce, (webwinkel)navigatie, sociale media etc. Hieruit is dit dienstenaanbod ontstaan.
Verder is er een youtube-filmkanaal met instructiefilmpjes. Abonnees zijn zeer welkom omdat de drempel van 1000 abonnees voor een professioneel account niet gehaald wordt...Van 1997 tot 2000 was er de (stenen) winkel Artoek in Rotterdam, vol met -deels eigen fabricaat- kinderkamerdingen in vrolijke kleuren. Na verkoop van deze winkel is in 2002 de webwinkel gestart met strijkprintjes, kettingen, knisperdoekjes en verkleedsetjes.
 
Kort interview uit 2007: